top of page

Янев на среща с Манолова за новата партия

Часове след като обяви готовността си да поеме "лидерството" на нов политически проект, освободеният от поста на министър на отбраната Стефан Янев отиде на среща с Мая Манолова, предаде БГНЕС.


На въпрос дали ще създаде нова партия, Янев отговори, че хората ще решат и е много рано да се каже. В същото време той подчерта, че България няма нужда от "вождизъм".


Срещата се състоя в един от офисите на Манолова в центъра на столицата. Макар да няма официална информация каква е целта на разговора им, той буди съмнение, че е вероятно създаването на нов ляв политически проект, в който Манолова и Янев да си партнират.


Преди дни президентът Румен Радев заяви, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната. Самият Янев пък излезе с видеообръщение в социалните мрежи, в което посочи, че не съжалява за нищо и всичко, което е направил е било за доброто на България, за което ще продължи да работи.


"Въпросът с партията е много особен и започвам да усещам вече, че има внушение в медийното пространство. В българския дневен ред като че ли на мода е вождизмът и всеки да каже "аз, аз, аз ще правя, аз ще…". Моето скромно разбиране е, че партия се прави от хора, когато едни хора търсят политическо представителство, когато едни хора търсят единомислие в тяхната визия за развитие на държавата като начин за решаване на определени проблеми, те се събират и правят партия. Ако аз успея да намеря такива хора да се включат в този процес, може би бих участвал в такава партия, но нека да не говорим с "аз", а да говорим за "ние", когато се стигне до този момент", коментира Янев в понеделник пред бТВ.

1 view0 comments
bottom of page