top of page

Семейства издирват изчезнали близки от пламналия ферибот в Йонийско море

Четирима българи остават в неизвестност, след като ферибота „Юрофели Олимпия“ пламна насред Йонийско море. Един беше открит мъртъв, а десетки други се прибраха у дома с организирани автобуси.

Междувременно обаче семействата на безследно изчезналите продължават да издирват своите близки. Единият от тях е 53-годишният Васил Асенов, който от две години работи в пловдивската фирма, чиито 32 камиона изгоряха по време на огнените пламъци. Той трябвало да пътува за Бриндизи. Членове на неговото семейство пишат по различни групи във Фейсбук, за да търсят информация. Появили се различни версии, но до момента няма нито една потвърдена на 100%.

"Баща ми замина в четвъртък следобед. Майка ми се е чула с него около час преди да отпътува с ферибота. Бил е на терминала и е чакал да се качи. В момента той е все още в списъка на издирваните, но вчера получих информация, че е бил качен при евакуация на военен хеликоптер заедно с друг човек на име Рангел. Тази информация съвпада и с думите на няколко колеги на баща ми“, разказа пред „Телеграф“ дъщерята на Васил – Ванеса.

Пред познати на семейството колега на Васил разказал, че той спасил дете, но от там нататък следите му се губят. Дали шофьорът все още е на кораба не се знае. Бившият работодател на Асенов Саша Кирилова разказа, че късно снощи се е свързала с представител на фирмата – собственик на ферибота „Грималди“, който обяснил, че ако има някой останал на кораба, вероятността той да е жив е нулева. Предстои той да бъде издърпан на сушата и да срежат палубата.

От три дни няма контакт и с 53-годишния Димитър Грънчаров от Хаджидимово, разказа синът му Иван. Той също е дългогодишен шофьор. „В 00:30 се е качил на ферибота от Игуменица за Италия. Цял ден нямам вест, не знам на кораба ли е още или е качен на лодка или в някой лагер. Моля ви, ако някой го е видял, да ми пише", пише във Фейсбук 24-годишният син на Димитър.

Още двама мъже, които са от София, също са в неизвестност след пожара - Васил Марков и Димитър Бояджиев. Семействата се надяват да получат информация за изчезналите шофьори възможно най-скоро. Част от близките пристигнаха вчера на Корфу и бяха отведени до пламналият кораб, който вчера бе изтеглен до брега. Те се качили на борда, за да се уверят, че се прави всичко възможно и се обхожда целият кораб в търсене на оцелели. Заради високата температура и отровния дим обаче това се случва бавно.

0 views0 comments
bottom of page