top of page

Премиерът забърка скандал с изрязана снимка


Премиерът Кирил Петков забърка скандал с изрязана снимка, публикувана в профила му в социалните мрежи. На нея се виждат само Петков и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, но от кадъра е изрязан македонският премиер Димитър Ковачевски.

Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Самият Ковачевски публикува снимка, на която се виждат и тримата, но Петков качи кадър, на който премиерът на РСМ е изрязан.

Ден по-късно българския министър-председател публикува нова снимка, на която се ръкова с Димитър Ковачевски, като написа, че двамата няма да се поддадат на провокации. "Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет", написа във Фейсбук Кирил Петков. "Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии. За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярваме, че това е възможно, и няма да се поддаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете", написа още премиерът.


0 views0 comments
bottom of page