top of page

Охранители от Делта гард смляха от бой пастир

Поредна изцепка с мутри от Делта град. Трима охранители се гаврили с невинен човек. Те са задържани след сигнал за нанесен жесток побой над пастир, който пасял стадото си в местността Кирякова чешма край твърдишкото село Червенаково.


Сигналът до телефон 112 бил подаден от брата на жертвата, който след това звъннал в РУ на МВР –Твърдица. При отиване на място униформените останали изумени от гледката: 37-годишният Васил Апостолов , който пасял 80-те крави на семейството си, бил съблечен гол, влачен по земята и бит до изпадане в безсъзнание, разказа кметът на Червенаково Димитър Димитров.


"Беше ужасна гледка, такова нещо и в мутренските времена не е било. Още тогава стана ясно, че биячите са пристигнали с автомобили, нахвърлили се върху пастира, повалили са го с електрошокова палка на земята и след това са го смлели с ритници", обрисува пред "Телеграф" кметът случилото се насред нивата.


Пациентът бил докаран с автомобил на близките му в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ рано следобед на 9 май. При прегледа били установени две счупени и едно пукнато ребро, както и множество травми в областта на корема, коментира зам.-директорът д-р Хрисант Христов. По думите му мъжът все още е в реанимацията и опасността за живота му не е преминала.


Бащата на жертвата, дългогодишният миньор в мина „Балкан“ над Твърдица Апостол Тодоров е категоричен, че биячите са получили „задача“ да смелят сина му уж под претекст, че е вкарал животните в пасбище на жител от село Червенаково. "Установихме че теренът не е пасище, няма нищо засято, няма нанесени никакви щети, побоят е целял някакво сплашване и прогонването ни от района. Семейството ни гледа крави от години, наскоро пастирът напусна, замина в чужбина и затова се наложи синовете ми да се захванат с тази работа. Подали сме жалба в МВР, писах направо на министър Бойко Рашков и се надявам биячите да бъдат осъдени", заяви в разговор по телефона на 11 май Апостол Тодоров и уточни че, извършителите са пристигнали на място с джипове на охранителната компания Делта Гард, която има офиси в цялата страна, включително и в Нова Загора. По негови данни новозагорският офис е бил запечатан от полицаите, иззети са били и колите.


Въпреки това охранителите от фирмата с отнет лиценз продължават да безчинстват. Миналият месец ви разказахме за поредните жертви на мутрите от Делта гард - баща и болното му дете, които били изхвърлени от собствения им дом.


В този случай охранителите останаха безнаказани. Сега обаче жестокият побой над пастира е придружен с медицинска документация и късно вечерта на 9 май биячите са били установени и задържани за до 24 часа по закона за МВР. С белезници са били прибрани криминално проявените Слави Н.Г. -47-годишен жител на Стара Загора и новозагорците Димитър К.Д., на 31 г. и Константин М.М., на 22 г.

Образувано е досъдебно производство.

43 views0 comments
bottom of page