top of page

Мутри на Делта гард изгониха баща и болно дете на улицата

Мутри на охранителната фирма с отнет лиценз „Делта гард“ изгониха баща и болното му дете на улицата. Мъжът бил изведен насила от собствения си дом, а дъщеричката му, която към този момент е приета в болница, била оставена от гардовете по чорапки на улицата.


Скандалните събития се разиграват в жилищна кооперация в столицата, охранявана от "Делта гард". Таткото завел детето си на преглед в Инфекциозна болница. Там лекарите му обяснили, че малкото момиченце е с варицела и трябва да бъде хоспитализирано. Изпратили го заедно с детето му, за да приготвят пижама и принадлежности за болницата и му заръчали да се върне за прием.

Mъжът обяснил на гардовете, че с детето се прибират в жилището само за малко, за да може момиченцето да се преоблече и да приготвят необходимото за хоспитализация.


Мутрите пуснали бащата и дъщеря му, но няколко минути по-късно нахлули в жилището им и буквално ги изритали навън.
„Първоначално ни казаха, че няма проблем и можем да влезем. После дойдоха двама души и ни извадиха от апартамента. Оставиха детето ми по чорапи на улицата“, разказа мъжът пред horata.info.

Бащата е абсолютно шокиран от поведението на гардовете, които безцеремонно извели болното му дете навън.

Моралният вот, оставяме на вас. Също както и въпроса, защо фирма с отнет лиценз продължава да упражнява дейност и да налага тормоз над невинни хора. С една малка подсказка от нашия екип - предвид стотиците обекти, които са охранявани от „Делта гард“, единственият логичен извод е, че над тази фирма е опънат чадъра на Бойко Рашков. Факт, който се доказва и от подадени сигнали на тел. 112, оставени без уважение.

Наш репортер се обади на Спешния телефон, за да докладва за заведение в центъра на столицата, което е облепено със стикери на „Делта гард“. Попитахме диспечера дали според него е редно фирма с отнет лиценз да бъде рекламирана по този начин и дали гардовете ѝ трябва да се разхождат гордо в центъра на София. Адресът, който посочихме беше надлежно записан, а сигналът ни приет. Действия отстрана на МВР обаче така и не последваха.

Така мутрите на „Делта гард“ продължават де се чувстват недосегаеми. До толкова, че да изгонят болно дете от собствения му дом по чорапи.

219 views0 comments
bottom of page