top of page

Борисов към Петков: И ние имаме списък

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предаденият в прокуратурата списък с 19 имена. Той бе занесен лично от настоящия министър-председател Кирил Петков, който бе придружаван от началника на кабинета си Лена Бориславова.

Пред медиите двамата заявиха, че носят "медийни публикации" и имена, които са извадили след проверка в Гугъл. В Сливен Бойко Борисов заяви, че Младежи ГЕРБ също са изготвили списък по Гугъл, в който на първо място е Асен Василев, а след него - Янев. Борисов посочи още, че сме в държава на списъците и е удобно Кирил Петков да иска свои хора в прокуратурата.

Според лидерът на ГЕРБ така било и през 44-а година, когато в папка слагаш професори, опозиционери, носиш ги в прокуратурата - тогава така били избили цвета на нацията. "Ако това е съдебна реформа - да сложиш свои хора в МВР и прокуратурата и накрая да носиш по Гугъл", коментира Бойко Борисов. Според него в Гугъл излиза всякаква информация, включително и от жълтите медии. "Този списък е несериозна работа и отнема огромен ресурс от медийното време", каза още Бойко Борисов и допълни, че в търсачката излизат много неща и за президента Румен Радев.

Пред Нова тв пък Петков не успя да отговори защо не е занесъл официални и проверени данни от подчинените на него институции, като ДАНС, а е предпочел да работи по медийни публикации. "Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин - това е новото правило", каза премиерът и допълни, че 20-то име в списъка е човекът, на когото го е предал, а именно главния прокурор Иван Гешев. Самият той пък коментира: "В XXI век е обидно за нас като нация да се иска с изрезки от вестници отсраняване на главен прокурор в страна в ЕС, ако цитирам един уважаван от мен професор и бивш член на КС. Аз няма да коментирам доколко е в правомощията и дали е работа на Министерството на правосъдието да събира и обработва доноси срещу магистрати и в частност срещу главния прокурор", добави Гешев.


0 views0 comments
bottom of page