top of page

Без оставки в НСО след снежната топка по премиера

Президентът Румен Радев няма да иска оставки заради замерването на премиера Кирил Петков със снежна топка по време на честванията по повод 3 март на връх Шипка.


"Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум. Не е работа на НСО и ДАНС да ловят сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят. Това и направиха. Не е работа на министри да дават оценка на работата на НСО", коментира днес държавният глава. Поводът е изказването на транспортния министър Николай Събев, който поиска оставката на шефа на НСО ген. Емил Тонев. "Надявам се, че тази атака към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Няма да искам оставки", категоричен обаче беше Радев.


В края на миналата седмица стана ясно, че русенецът Петър Иванов е замерил премиера Кирил Петков със снежна топка. Информацията бе потвърдена от МВР. Оказва се, че ММА боецът сам се похвали за точния си мерник във Фейсбук.

"Честит празник, братя българи и руснаци. Кире, точен ми е мерника, американска подлога", написа той в социалните мрежи, но по-късно профилът му беше изтрит.0 views0 comments
bottom of page